BiH

sarajevo

Naredne sedmice otvorenje i drugog centra za COVID-19 drive-in testiranje

07/03/2021

U narednim danima očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar,s obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića

Uposlenici Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo jučer su obavili 1.461 telefonski razgovor sa COVID pacijentima, a od toga je 885 kontakata ostvareno putem COVID pozivnog centra, a 576 poziva je obavljeno putem telefona u COVID ambulantama.

U narednim danima očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar,s obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića.

COVID pozivni centar za one koji sumnjaju ili su oboljeli od koronavirusa omogućava građanima Kantona Sarajevo direktan kontakt sa ljekarima koji će im dati odgovarajuće upute o narednim koracima u liječenju.

COVID pozivni centar radi svaki dan od 7.30 do 20 sati.

Broj COVID pozivnog centra je 081/920-333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

Za prvih 20 dana rada punkta za COVID-19 Drive-in testiranje kod mosta Suade i Olge prikupljeno je više od 1.300 briseva.

Zbog povećanog priliva pacijenata u posljednjih nekoliko dana na ovom punktu, i prosjekom višim od 160 uzetih briseva dnevno, odlučeno je da se naredne sedmice otvori i drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad.

Jučer je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljen i pregledan 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj-Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.