Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka: Srdić i Olovčić izigrali birače u Novom Sarajevu

olovcic_srdic

Vibor Handžić, predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo, oglasio se nakon izlaska dvojice vijećnika DF-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

“Vijećnici Demokratske fronte u Novom Sarajevu, Srđan Srdić i Adem Olovčić, su svojim izlaskom iz stranke ispred koje su izabrani, ukinuli mogućnost formiranja građanske većine, ne samo u Novom Sarajevu, već i u Gradskom vijeću Sarajeva, čime su na korak do potpune vlasti doveli SDA”, kazao je Handžić.

Handžić je kazao da je Naša stranka ušla iskreno i vođena općim interesima u pregovore sa strankama građanskog bloka, te da nikakvih problema sa rukovodstvima tih političkih subjekata nije bilo, ali da današnji izlazak dva vijećnika DF-a nije prvi ovakav slučaj.

“Već prije ovoga, izlaskom troje vijećnika iz DF-a u Centru je propuštena šansa za građansku većinu u Općinskom vijeću Centar. Tako su nelojalni vijećnici DF-a i u Centru i u Novom Sarajevu, a po svemu sudeći, i u Gradskom vijeću Sarajeva, najbrutalnije izigrali volju građana Sarajeva. Uz sve to, na današnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad, dvojica vijećnika iz opozicionog bloka su, po sopstvenom priznanju, pored kandidata SDP-a i NS-a, glasali za kandidate SDA i BPS-a za zamjenike predsjedavajućih pri izboru za rukovodstvo vijeća”, pojasnio je Handžić.

“Naša stranka vjeruje da je interes države i građana da dođe do promjene stanja u zemlji. Zato smo i krenuli u saradnju sa strankama ljevice. Nakon ovoga danas, šta da očekujemo od 2018. – da ljudi glasaju za građanske stranke, a da onda prebjezi sačuvaju nacionaliste na vlasti?! Mi smo spremni na saradnju, ali mora doći do promjene u odnosu i stepenu ozbiljnosti prema ovom procesu”, zaključio je Handžić.