BiH

federalni premijer

Novalić ima mišljenje o Schmidtovoj odluci: Sve nas je relaksirala vijest

27/07/2022
Foto: Fena

"Ohrabrujuće je da su protesti građana urodili plodom i da je prevladala demokratija. Strahovi građana su opravdano ispoljeni na civiliziran način"

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prokomentarisao je odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta koje je saopćio danas.

– Nakon nekoliko dana neizvjesnosti, sve nas je relaksirala vijest da neće biti nametanja diskriminirajućih izmjena Ustava Federacije Bosne i Hercegovine. Podržavam tehničke izmjene Izbornog zakona BiH koje poboljšavaju izborne procese i garantiraju fer kampanju.

Ohrabrujuće je da su protesti građana urodili plodom i da je prevladala demokratija. Strahovi građana su opravdano ispoljeni na civiliziran način. Nikada ne smijemo dozvoliti da u ovoj zemlji bilo koji narod ili građanin bude diskriminiran, a pogotovo ne da Bošnjaci kao najbrojniji narod budu svedeni na političku manjinu.

Do konačnih rješenja moramo nastaviti dolaziti kompromisima i zajednički, jer jedino to nas vodi ka sigurnosti i prosperitetu – napisao je Novalić na svom Facebook profilu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.