Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer FBiH

Novalić: U momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova, onda sam podvukao crtu

fadil novalic77 screenshot
Novalić: Najavio novo obraćanje na Facebooku

Vi ste svjedoci da su me ismijavali kada je bilo u pitanju stavljanje maske. Ustvari, ismijavali su moj invaliditet, rekao je Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić organizirao je putem Facebooka svoj prvi live “Večer s premijerom”, a kako je rekao, na ovaj korak se odlučio kako bi poboljšao komunikaciju s građanima i omogućio da ga pitaju direktno sve što ih zanima.

Na početku je kazao kako su njegovu tišinu mnogi iskoristili kako “bi mu na leđa natovarili razne afere, diskreditacije, kako njegovih saradnika, tako i njegovog rada”. Ali da je odlučio da na ovaj način omogući građanima da ga upoznaju onakvog kakav stvarno jeste.

– Da napomenem, ja sam dijete iz radničke porodice i čovjek iz naroda. I samo radim svoj posao. Možda baš takav, tih, bio sam laka meta i drugi su veoma lako okačili neka svoja i tuđa zlodjela na moja leđa. I do sad sam šutio. Vi ste svjedoci da su me ismijavali kada je bilo u pitanju stavljanje maske. Ustvari, ismijavali su moj invaliditet jer nemam ta dva prsta, a te prve maske su imale nekakvu štipaljku koju ja jednostavno ni tad, a ni danas ne mogu staviti. Srećom, promijenili su sistem, rekao je Novalić, te dodao da je šutio na sve to jer u tom momentu nije bilo važno.

– Ali u momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova, onda sam podvukao crtu i rekao da je dosta. Zato sam ovdje. Da vama i pred vama dam odgovore, bili oni neugodni ili ugodni, odnosno, na istinu na onakvu kakva jeste. Vrijeme je nabolji sudija, i želim da me saslušate i ostanete do kraja, jer iskreno se nadam da će vaše povjerenje u mene rasti, poručio je Novalić.

Kako je izgledalo prvo “online druženje” Novalića i građana pogledajte u priloženom videu.