Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novinarka FTV-a dobila otkaz nakon priloga o napuštenim psima (VIDEO)

sanita

Azili i uslovi u koje se smještaju psi predstavljaju kršenje svakog zakonskog oblika zaštite životinja u Bosni i Hercegovini.

Pored Žunovice i Gladnog Polja, u žižu je ponovo dospio azil u Prači. Udaljen od Sarajeva 40 klilometara, predstavlja pravu grobnicu za pse.

Već dvije godine 20 volontera brine se o psima u azilu.

– Nemaju hranu, osim u ovim situacijama kada mi dođemo i donesemo im, ispričao volonter Faruk Brkanić novinarki FTV-a Saniti Konjalić u prilogu objavljenom u emisiji Federacija danas 3. novembra.

Zapravo, sada već bivšoj novinarki FTV-a.

Naime, nakon što je prilog objavljen, Sanita je dobila otkaz!

– Da, FTV mi je nakon tog priloga otkazao saradnju. Objašnjenje je bilo “da nisam za timski rad”. To su mi rekli nakon godinu dana rada, kazala je Konjalić za Fokus.ba.

Sada već bivša novinarka FTV-a vrlo brzo je shvatila zašto “nije za timski rad”.

– Sporna je bila Konakovićeva izjava u mom prilogu. Jer je “izletio” iznerviran mojim pitanjima, da ne zna gdje su milioni za azil u Prači. Premijer Konaković odmah je zvao novinarku magazina Mreža da da ponovo izjavu. U njenom prilogu o Prači tako stoji Konakovićeva izjava da zna da je stanje u Prači grozno, a da bi mogao tužiti one koji mu spočitavaju da je pronevjerio milione. Potom sam isti dan banovana i na Facebook stranici FTV-a, kaža Konjalić.

Sanitu je šefica hvalila, ali i upozoravala: Evo poruka FOTO

U “spornom” prilogu premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković tvrdi da su brojke o ubijanju pasa prenapuhane. Naglašava, i dalje će nastaviti da sklanja pse sa ulice. Sredstva za higijenski servis Lokom će se i dalje izdvajati, jer kaže, zadovoljan je saradnjom.

“Ne sjećam se da sam rekao da Lokom radi kriminalne stvari za pse, niti sam tog stava danas. Potrošilo se milionskih iznosa koji su se slijevali negdje, a mi nismo bili u mogućnosti da upravljamo procesom“, kazao je Konaković u prilogu Federacije danas.

Kolegica Konjalić kazala nam je i da je s FTV-om imala honorarni ugovor, ali da nema njegovu kopiju. Predala je zahtjev za potvrdu da radila tamo, ali još nema odgovora.

– Tražila sam potvrdu da sam na FTV-u radila posljednjih godinu dana, ali još nikakvog odgovora nema.

Pogledajte sporni prilog, zbog kojeg je novinarka Konjalić završila na ulici…

Zanimljivo, Sanitin govor je cenzurisan i na ovoj stranici tokom protesta organiziranih u Sarajevu (pogledajte na 37. minutu)…