Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Tomislavgrad za novorođenu djecu izdvojila 28.000 KM

BiH

bebe

Za prvih deset mjeseci 2015. godine Općina Tomislavgrad je izdvojila 28.200 KM za isplatu prava na novčanu naknadu za novorođenu djecu s područja ove općine.

Kako su prenijeli iz Općine, taj iznos će do kraja godine biti i veći kad se tomu pribroje zahtjevi za djecu rođenu u studenom i prosincu.

Visina jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete iznosi 200 KM a temelji se na Odluci o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu s područja Tomislavgrada koju je prošle godine usvojilo općinsko vijeće.

Prema toj odluci, pravo na isplatu imaju roditelji novorođene djece koji u Službi za društvene djelatnosti i opću upravu, uz popunjen obrazac prijave, prilože izvadak iz matične knjige rođenih, uvjerenje o prebivalištu za roditelje i presliku osobne iskaznice, te karticu tekućeg računa i naziv banke.

“U prvih deset mjeseci zahtjev za isplatu jednokratne naknade podnijeli su roditelji 126 novorođenčadi i najveći dio već je isplaćen, dok je u tekućoj godini isplaćeno 15 zahtjeva podnesenih u prošloj godini (djeca rođena u prosincu i zahtjevi roditelja koji su zakasnili s podnošenjem zahtjeva a pravo su stekli izmjenom Odluke koja im je to omogućila)“, istaknuli su iz Tomislavgradske općine.