Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"cirkus"

Optuženi se pojavio tek nakon što je odgođeno suđenje Čauševiću

kemal_causevic_CIN

Nedugo nakon što su Vijeće i stranke u postupku napustile sudnicu, kako je primijetio novinar BIRN-a BiH, Sadiković se pojavio u Sudu BiH, ali je ročište već bilo odgođeno

Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska optuženog Anesa Sadikovića.

Na ovom ročištu je vještak Sadikovićeve Odbrane trebao iznijeti nalaz i mišljenje, a braniteljica Adna Dobojlić je rekla da ne zna razlog izostanka optuženog, da joj se ne javlja na telefon i da su se noć ranije vidjeli kako bi još jednom prošli kroz nalaz vještaka.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Biljana Ćuković je rekla da će Sudskoj policiji biti izdata naredba da optuženog privedu na naredno ročište, a ako se dostavi opravdanje za izostanak, ona će biti povučena.

Nedugo nakon što su Vijeće i stranke u postupku napustile sudnicu, kako je primijetio novinar BIRN-a BiH, Sadiković se pojavio u Sudu BiH, ali je ročište već bilo odgođeno.

Čauševića optužnica tereti za zloupotrebu položaja, pranje novca i primanje dara, a Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila.

Nastavak suđenja je 12. decembra.