sarajevo

Otvaranjem “Kuće dobra” Udruženje Pomozi.ba otvara novo poglavlje u aktivnostima

kuća

Na dan otvaranja, predsjednik Udruženja Pomozi.ba potpisao je Sporazume o saradnji s predstavnicima tri udruženja koja pružaju korisne servise za naše sugrađane i sugrađanke u nevolji

U sarajevskom naselju Kovačići, danas je u društvu prijatelja i partnera Pomozi.ba, otvorena Pomozi.ba „Kuća dobra“.

– Želja nam je da, simbolično nazvana, Pomozi.ba „Kuća dobra“ bude mjesto okupljanja prijatelja, partnera, društveno odgovornih kompanija i pojedinaca, svih koji pomažu ljudima i zajednicama. Mjesto, u kojem ćemo u sinergiji jedni s drugima pronalaziti dobra rješenja, učiti jedni od drugih, inicirati održiva rješenja i pokretati akcije kojima je krajnji cilj unaprijediti kvalitet života ljudi u Bosni i Hercegovini – istakao je Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi.ba.

Na dan otvaranja, predsjednik Udruženja Pomozi.ba potpisao je Sporazume o saradnji s predstavnicima tri udruženja koja pružaju korisne servise za naše sugrađane i sugrađanke u nevolji i to Magdalenom Schildknecht, izvršnom direktoricom Udruge za promoviranje društvene solidarnosti „Srce za bližnje“, Zlatanom Jovanovićem, predsjednikom Udruženja za istraživanje, edukaciju i psihosocijalnu podršku “Tavan” i Lejlom Brulić, direktoricom Ustanove socijalne zaštite “Hilfswerk kuća podrške”.

– S brojnim udruženjima i organizacijama već sarađujemo i nastavit ćemo ohrabrivati povezivanje humanitaraca iz cijele BiH i šire kako bismo unapređivali postojeće akcije ili kreirali nove načine kako zajedno možemo biti od koristi nekome ili nečemu – kazala je Gena-Sanja Handžar, projekt menadžerica Pomozi.ba “Kuće dobra”.

Handžar je predstavila i novi Pomozi.ba projekt „Dobrota na kvadrat“.

– Dobrota na kvadrat je ekološka šivaonica u kojoj od odbačenog tekstila šijemo nove korisne predmete, a u cijeli proces nastojimo uključiti volontere, ali i osobe u stanju potrebe koje, nakon obuke, svojim radom mogu upotpuniti kućni budžet”. Također je dodala da je u „Kući dobra“ smješten i Pomozi.ba sektor za pomoć u liječenju, kao i savjetovalište za psihološku podršku korisnicima. „U poslijepodnevnim i u večernjim satima, pa i vikendom “Kuća dobra” će biti živa i živahna i otvorena i za druga udruženja koja možda nemaju dovoljno prostora, a trebaju održati sastanak, radionicu, edukaciju za svoje članove ili korisnike – zaključila je Handžar.

Opremanje i prve aktivnosti u “Kući dobra” svesrdno su podržali prijatelji Pomozi.ba – Swiss Barakah Charity.