Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Počela isplata naknade po osnovu zaštite porodica s djecom

novac marke
Foto: Arhiv
Ilustracija

Za ovu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 7.017.536,17KM, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava sve korisnike da će danas početi isplata naknada po osnovu zaštite porodice s djecom za mart 2024. godine, a koje mogu preuzeti u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune.  

Ova sredstva su izdvojena za 13.023 korisnika prava na: dječji dodatak, naknadu umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu, dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta ženi-majci u radnom odnosu, novčanu pomoć nakon porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu, novčanu pomoć nezaposlenoj porodilji (FBiH), dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta nezaposlenoj porodilji (KS), jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, te dodatnu pomoć na ime prehrane djeteta do šest mjeseci.
 
Za ovu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 7.017.536,17KM, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

Danas isplata martovskih naknada korisnicima socijalne zaštite

Iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještavaju da će danas početi isplata naknada za mart korisnicima socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo, u bankama u kojima imaju otvorene račune.  

U tu svrhu iz Budžeta KS uplaćeno je 1.425.443,20 KM. 

Pomenuta sredstva su izdvojena za 4.308 korisnika stalne novčane pomoći, i to: novčane naknade za pomoć i njegu od druge osobe, jednokratne pomoći, izuzetne pomoći, naknade za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite, naknade za zdravstvenu zaštitu, za osposobljavanje za život i rad, te za refundaciju ljekarskih pregleda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.