Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komisija za finansije i budžet

Podržali Prijedlog zakona o obustavi plate u slučaju neopravdanog nedolaska na sjednice

parlament bih psbih fena

Komisija nije podržala, u prvoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Ovaj Prijedlog zakona odnosi se na pitanje visine otpremnina prilikom odlaska u penziju zaposlenih u institucijama BiH

Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je, u prvoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Taj Prijedlog zakona odnosi se na obustavu plate za poslanike i delegate u slučaju neopravdanog nedolaska na sjednice.

Komisija nije podržala, u prvoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH. Ovaj Prijedlog zakona odnosi se na pitanje visine otpremnina prilikom odlaska u penziju zaposlenih u institucijama BiH.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, dostavljen od Predsjedništva BiH. K znanju je primljen Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period I – VI 2021. godine, dostavljen od Predsjedništva BiH.

Komisija je usvojila i Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, čiji je podnosilac Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka „Upravljanje imovinom i troškovima smještaja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u BiH“, čiji je podnosilac Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: Praćenje realizacije preporuka revizije učinka „Upravljanje carinskim terminalima“, čiji je podnosilac Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Komisija je k znanju primila Informaciju o raspodjeli i korišćenju sredstava tekuće rezerve za period I – XII 2021. godine, koju je podnijelo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Usvojen je Nacrt budžeta i Korigovani nacrt budžeta Kancelarije za reviziju institucija BiH za 2023. godinu, čiji je podnosilac Kancelarija za reviziju institucija BiH.

K znanju je primljen Finansijski izvještaj Kancelarije za reviziju institucija Bosne i Hercegovine za period od 01. 01. do 30. 09. 2022., čiji je podnosilac Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Usvojen je i Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2022. godinu, kao i Orijentacioni radni plan Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2023. godinu.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH usvojila je i zaključak prema kome ubuduće neće razmatrati i izjašnjavati se o tačkama dnevnog reda kojima ne prisustvuje predstavnik predlagača, saopćeno je iz PSBiH.