Tužilaštvo BiH

Prijedlog za produženje pritvora za pet osumnjičenih iz akcije “Transporter”

tuzilastvo-bih-sud

U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je ostvarilo suradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU

Postupajući tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca, za ukupno pet osumnjičenih osoba iz akcije kodnog naziva “Transporter”.

Pritvor je predložen kako bi se osigurali uvjeti za neometano provođenje istrage, realiziranje aktivnosti u okviru međunarodne suradnje i svih drugih procesnih aktivnosti potrebnih za okončanje istrage i podizanje optužnice.

Produženje pritvora zatraženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, ili ponoviti kazneno djelo kao i završiti započeto.

U ovom predmetu Tužiteljstvo BiH je ostvarilo suradnju sa institucijom Europola, kao i partnerskim institucijama iz više zemalja EU, a u okviru opsežne istrage protiv osumnjičenih za organizirani međunarodni kriminal, neovlašten promet opojnih droga i druga kaznena djela.

Radi se o predmetu koji je značajan za sigurnosnu situaciju u cijelom regionu a za dijelom počinitelja, još uvijek tragaju institucije zemalja regije, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.