Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik sds-a

Schmidtovu odluku komentarisao i Šarović: I da su rješenja odlična, ja sam protiv

mirko sarovic sds (1)

“Izmjene Izbornog zakona BiH je trebalo rješiti mnogo ranije odnosno u prvoj godini novog mandata i to će se vjerovatno i dogoditi”, smatra Šarović

Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kazao je da je za njega neprihvatljiva najavljena odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta u vezi s Izbornim zakonom.

“Moj stav oko visokog predstavnika je principjelan od prije 20 godina i sada. Čak i da u ovoj situaciji nametne odlična rješenja protiv njih sam jer ih nameće visoki predstavnik i zato što koristi bonska ovlaštenja”, kazao je.

Dodao je da ne zna šta piše u tim odlukama i da je to za njega manje važno, napominjući da se te stvari ne rade nikada kada su izbori već raspisani.

“Izmjene Izbornog zakona BiH je trebalo rješiti mnogo ranije odnosno u prvoj godini novog mandata i to će se vjerovatno i dogoditi”, smatra Šarović.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmitom danas bi, prema najavama, trebao nametnuti izmjene Izbornog zakona koje se tiču napređenje inegriteta izbornog procesa.