Direktorica KCUS-a

Sebija Izetbegović poslala novogodišnju poruku saradnicima: Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima

sebija izetbegovic

Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se danas na Facebook te je poslala novogodišnju poruku pacijentima, osoblju KCUS-a i javnosti u cjelini. Njenu poruku prenosimo u cijelosti.

-Na zadnji dan 2020. godine želim se zahvaliti svim saradnicima u KCUS. Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas.

Svima koji su bolesni želim brzo ozdravljenje i oporavak.
Građanima se zahvaljujem na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije. Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine.

Svima, u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske, želim da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

Medijima se zahvaljujem na korektnom i nepristrasnom izvjestavanju. Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala.

Danas, 31.12.2020. u KCUS 267 uposlenika brinuće se o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana. Svima želim da 2021. donese zdravlje, sreću i uspjeh – zaključila je Izetbegović.