Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretresi na šest lokacija

SIPA uhapsila šest osoba zbog zloupotrebe položaja i primanja mita

SIPA

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Brend IV“, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, na šest lokacije.

Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšeni su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedena operativna akcija je realizovana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopćeno je iz SIPA-e.

Podsjećamo, akcija se odnosi na lica koji su službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalnog ureda UIO u Banja Luci.

Kako je danas objavljeno, akcijom su obuhvaćeni Jelena Majstorović, Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Elvis Džafegić.