Skandalozan intervju srpskog kandidata za načelnika Srebrenice

grujicic

Mladen Grujičić, kandidat svih srpskih stranaka za načelnika Srebrenice dao je skandaloza intervju beogradskim Večernjim novostima.

U stilu predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika, Grujičić otvoreno negira da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima i pri tome ih bjesomučno vrijeđa. Uz sve to, otvoreno laže.

Grujičić, koji se na društvenim mrežama ponosi četništvom, objavljuje fotografije u alkoholiziranom stanju i sa kokardom na čelu, intervju za Večernje novosti, nimalo slučajno, dao je dan uoči obilježavanja godišnjice genocida.

Mladen-Grujičić-srpski-kandidat-1024x799

– Juli je za Srbe, ali i Bošnjake koji zaista žive u Srebrenici, najteži mjesec u godini. Počinje “kanonadom” iz Sarajeva o navodnom srpskom genocidu počinjenom 1995. Zatim se oglašava “naš” gradonačelnik Ćamil Duraković s provokacijama usmjerenim prema srpskom narodu, a neposredno pred bošnjačko obilježavanje događaja slijedi marš hiljada muslimana teritorijom opštine, tragom proboja njihove 28. divizije. Idu kroz srpska sela, izazivaju stanovništvo, a dešavalo se i da za njima gore stogovi sijena. Policija RS, koja obezbjeđuje ovu kolonu, nemoćna je. Nema pravo da ih pretresa kako ne bi “ozlijedili osjećanja” Bošnjaka – ovako, u najkraćim crtama, muslimansko obilježavanje navodnog genocida u istočnoj Bosni opisuje Mladen Grujičić, srpski kandidat za gradonačelnika Srebrenice na izborima zakazanim za oktobar ove godine, dio je intrevjua iz Novosti, koje i same, opet očekivano, genocid nazivaju „navodnim“.

Grujičić nastavlja da je „priča o genocidu nametnuta i da će pasti kad-tad“, a za udruženja preživjelih Srebreničana navodi da ne predstavljaju žrtve, nego da su „u službi politike Sarajeva“.

Govorio je i obilježavanju godišnjice genocida, tvrdeći da Bošnajci za dolazak u Potočare dobijaju dnevnice.

– Biće valjda u miru. Svake godine ovdje se sjati do 10.000 ljudi od kojih mnogi dobijaju dnevnice za to. Niko od Srba neće doći, iako je uvijek bila prisutna delegacija RS. Dolazili su i mnogi srpski zvaničnici sa ispruženom rukom. Ove godine, zbog bruke i sramote koju su napravili s dočekom srpskog premijera, nas tamo biti neće, kazao je Grujičić.

Ovakav istup srpskog kandidata za načelnika Srebrenice morao bi biti motiv više svim srebreničkim Bošnjacima da se registriraju i glasaju na predstojećim izborima.

Ako je neko do sada imao dilemu o tome šta bi se desilo u Srebrenici ukoliko Grujičić pobijedi, poslije ovoga je ne bi smjelo biti.