Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradonačelnik banjaluke

Stanivuković protiv sankcija Dodiku: SNSD u meni ima saborca kad je vraćanje nadležnosti u pitanju

stanivukovic – screenshot (1)

Najveća srpska politička greška kroz vrijeme je što smo izručivali naše ljude i tome se radovali

U intervjuu za Srpskainfo gradonačelnik Banja Luke kazao da će biti na strani SNSD-a kada su sankcije u pitanju.

Na konstataciju novinara da je gradonačelnik Banja Luke javno kazao da je protiv sankcija Miloradu Dodiku i da podržava vraćanje nadležnosti RS, Stanivuković je rekao.

“Ja ću otići i korak dalje i reći da je Banjaluka zvanično zauzela stav da jeste za vraćanje nadležnosti, kao najveći grad Republike Srpske. Mislim da se pita, iako oni koji vraćaju nadležnosti ne žele baš da se Banjaluka pita. To je nadstranački, nacionalni potez. Ali, pozvao sam ih da ne budu licemjerni, čuvate nadležnosti Republike Srpske, a dirate u nadležnosti Banjaluke. Šta je Banjaluka ako nije RS? Zar nije interes SNSD da se prave mostovi, asfaltiraju putevi? Na ključnim nacionalnim, vitalnim pitanjima za RS u meni neće imati opoziciju, imaće saborca. Ali po pitanju kriminala i korupcije, po pitanju onoga što rade u Banjaluci, imaće najgoreg i najtežeg oponenta”, tvrdi Stanivuković i dodaje:

“I jesam protiv sankcija, ne samo Dodiku, nego sam i protiv sankcija Željki Cvijanović, bilo kom pojedincu. Protiv sankcija u smislu da zapad, istok, sjever ili jug, bilo ko van granica RS, tuži, procesuira naše ljude, naše lidere, kakvi god da su. Kako treba da se radi? Pod A izborima, pob B institucijama, pravosuđem. Ali mi to treba da učinimo. Najveća srpska politička greška kroz vrijeme je što smo izručivali naše ljude i tome se radovali. Uzmite stvari u svoje ruke i sudite im vi. Možda danas politički to meni može odgovarati, a za deset godina možda ja budem taj, ili neko drugi.”