Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Narednih dana sunčano vrijeme sa visokim temperaturama

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (3)

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima padavine se očekuju u sjevernim područjima, a tokom dana i u centralnim dijelovima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i u planinskim područjima na momente i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje i do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 33, na jugu zemlje i do 35 stepeni Celzijusovih

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u Sarajevu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

U ostatku sedmice očekuje se sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje i do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 35 stepeni.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepeni, na jugu do 33.

Prema najavama meteorologa, u srijedu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepeni.

I u četvrtak će biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 34 stepeni.