Prognoza vremena

Stiže nam novi toplotni talas, temperature će rasti do 36 stepeni

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (7)

Najviša dnevna temperatura danas između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 atepena. Najviša dnevna temperatura između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u ponedjeljak. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

U Bosni će u srijedu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne vedro, a poslije podne se očekuje postepen porast naoblake. U drugom dijelu dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 °C.

U četvrtak  će  u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.