Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stiže nam novi toplotni talas, temperature će rasti do 36 stepeni

vrucina vrijeme ljeto toplotni val (7)

Najviša dnevna temperatura danas između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 atepena. Najviša dnevna temperatura između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U Sarajevu će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima moguć je pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u ponedjeljak. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 36 °C.

U utorak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući rijetki lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 29 do 35 °C.

U Bosni će u srijedu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne vedro, a poslije podne se očekuje postepen porast naoblake. U drugom dijelu dana kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 °C.

U četvrtak  će  u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi se očekuju u centralnim i zapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.