Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Sunce će danas biti vidljivo samo sa planina i iz Hercegovine, evo šta nas čeka za vikend

Jesenji motivi u sarajevskom Velikom parku
04.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenji motivi u sarajevskom Velikom parku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera

U većem dijelu Bosne jutros preovladava magla i niska naoblaka. Sunčanije je u Hercegovini i na planinama.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950Pa, za 6hPa je veći od normalnog i raste.

Danas po kotlinama u Bosni dosta magle i niske naoblake. U Hercegovini i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab uglavnom istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U Sarajevu prije podne magla. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu će u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. U Hercegovini i na planinama sunčano. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U nedjelju će u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla i niska naoblaka. Sunčanih razdoblja može biti poslije podne. Sunčanije u Hercegovini i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U ponedjeljak se prognozira jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C.