Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tegeltija: Debevec je bio najbolji kandidat

Milan-Tegeltija-1001

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija izjavio je kako je novoizabrani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec bio najbolji kandidat za tu dužnost te kako se situacija sada treba smiriti kako bi novi predsjednik Suda mogao raditi u mirnoj atmosferi.

Tegeltija je kazao kako su svi kandidati bili dobri, ali da je Debevec bio najbolji kandidat zbog svojih visokih radnih ocjena.

– On dolazi iz reda ostalih a imao je najbolje rezultate – kazao je Tegeltija.

Drugi članovi Vijeća, kao i udruge žrtava, tražili su da novi predsjednik Suda BiH bude Bošnjak, međutim Tegeltija smatra kako Bošnjaci ovim izborom neće biti oštećeni.

Ružica Jukić, potpredsjednica VSTV-a, istaknula je da je Debevec bio najbolji kandidat i da neće podleći pritisku političkih stranaka.

VSTV je danas u Mostaru za predsjednika Suda BiH izabrao Ranka Debeveca. Za njega je glasovalo šest članova, pet je bilo protiv, a jedan je bio suzdržan.

Debevec je izabran na mandat od šest godina, a na dužnost će stupiti krajem siječnja iduće godine, kada će biti okončan mandat trenutne predsjednice Meddžide Kreso, koja tu dužnost obnaša već 12 godina.

Debevec je sudac Suda BiH od prosinca 2012. godine. Prije toga je radio kao tužitelj u Državnom tužiteljstvu kao i na Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu. Debevec je radio i kao pravni savjetnik u Komisiji za imovinske zahtjeve raseljenih lica i izbjeglica (CRPC), u Hypo banci u Sarajevu i Pravobraniteljstvu Općine Centar.