Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Temperature rastu do plus 40, pa stiže velika promjena. Biće hladnije za 20 stepeni

Foto: Pixsell/Bhmeteo

Jutarnja temperatura zraka danas od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 °C

Danas u našoj zemlji sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 °C.

U Sarajevu sunčano i vruće. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 36 °C.

Temperaturni šok

Kako javlja Bhmeteo.ba, večer u ponedjeljak biće teška za spavanje pošto će u većem dijelu zemlje temperature biti iznad 20 stepeni. Vrlo topla noć na utorak će biti posebno izražena u sjevernijim dijelovima Bosne.

Kako dalje tvrde, Iako se ranije spominjalo da će promjena vremena biti u srijedu, ona nam ipak stiže u utorak poslijepodne. Stići se sa sjeverozapada i donijeće postepeno padavine i osjetno zahlađenje. Ispred fronte, u sklopu predfrontalnih nestabilnosti očekuju se lokalno jača nevremena.

Ponedjeljak(24.07.) donosi sunčano i vruće vrijeme uz dnevne maksimume 33 do 38, lokalno do 40°C. Treba izdvojiti noć na…

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, July 23, 2023

Više padavina od noći na srijedu i tokom srijede, kada će ih biti u većem dijelu zemlje. U srijedu osjetno hladnije, u Bosni pad temperature za 15-20°C u odnosu na ove u ponedjeljak, dok će na jugu, u Hercegovini, biti nešto blaže zahlađenje.

Prognoza za naredne dane

U utorak će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i grmljavina su mogući u sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. U sjevernim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne povremeno jaki do olujni udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38 °C.

U srijedu pretežno oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjeveroistočnim, istočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno obilnijim padavinama, jakim udarima vjetra, lokalno i gradom. Prama kraju dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 °C.

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 32 °C.