Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po nalogu Tužilaštva BiH

U toku pretres stana Fikreta Hodžića

fikret hodzic (1)

Tačno je da se u okviru predmeta “Respiratori “ u ovom trenutku vrši pretres u odnosu na osumnjičenog Hodžića, odnosno njegovog stana – rekao je Grubešić

Po nalogu Tužilaštva BiH u Sarajevu je u toku pretres stana Fikreta Hodžića, vlasnika “Srebrene maline”, firme koja je u BiH uvezla 100 respiratora iz Kine, plaćenih 10,5 miliona KM iz budžeta.

O ovoj nabavci Tužilaštvo BiH mjesecima provodi istragu, a Hodžić je jedan od osumnjičenih uz premijera FBiH Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ-a, te Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, za Fokus je kazao da se pretres Hodžićevog stana odvija po nalogu Državnog tužilaštva.

– Tačno je da se u okviru predmeta “Respiratori “ u ovom trenutku vrši pretres u odnosu na osumnjičenog Hodžića, odnosno njegovog stana. Više informacija ne možemo davati – rekao je Grubešić.

Grubešić nije mogao precizirati koja policijska agencija vrši pretres, a u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu za Fokus su kazali da oni nisu uključeni u ove aktivnosti.

Zanimljivo je da su za Fokus i u MUP-u KS, kazali da ni oni nisu uključeni u ove aktivnosti, a isto nam je rečeno i u Federalnoj upravi policije, tako da je nejasno koja policijska agencija pruža asistenciju istražiteljima Tužilaštva BiH pri pretresu ili se on odvija bez policijske podrške.