Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

UKC će zbog sve većeg broja samoubistava podesiti prozore da se otvaraju na kip

ukc-banja-luka-bntv

Iz UKC-a odgovaraju da se, u svrhu sprečavanja neželjenih događaja ove vrste, pristupilo podešavanju mehanizama za otvaranje prozora kako bi se mogli otvarati isključivo na kip

Nakon trećeg samoubistva pacijenta za mjesec i po dana, skokom sa prozora UKC-a RS-a, iz ove zdravstvene ustanove, poručuju da će podesiti mehanizam za otvaranje prozora, javlja Srpskainfo.

Iz UKC-a odgovaraju da se, u svrhu sprečavanja neželjenih događaja ove vrste, pristupilo podešavanju mehanizama za otvaranje prozora kako bi se mogli otvarati isključivo na kip.

Pacijent koji se u ponedjeljak ubio skočivši sa prozora bolesničke sobe, bio je hospitalizovan od drugog maja u Klinici za torakalnu hirurgiju u Centralnom medicinskom bloku UKC RS.

– Tokom hospitalizacije pacijent je bio svjestan, orijentisan, komunikativan, sarađivao je sa osobljem Klinike, psihički adekvatan, bez ikakvih znakova psihopatologije i bez istorije psihijatrijskih oboljenja. Prethodno je od šestog do 16. aprila liječen u našoj ustanovi zbog kovid pneumonije- preciziraju iz UKC.

Napominju da se pacijenti oboljeli od kovida 19 istovremeno bore i sa psihičkim posljedicama ove bolesti, nesanicom, poremećenom pažnjom ili koncentracijom, anksioznošću, depresivnim raspoloženjem, zbunjenošću i promijenjenom sviješću.

– Mi se nastavljamo boriti za naše pacijente, to je naš poziv, najljepši i najsvetiji i koristimo ovu priliku da apelujemo na pojedine političke aktere da nam ne odmažu i da nemile događaje poput ovog ne koriste u svrhe samopromocije i skupljanja jeftinih političkih poena – poručili su iz ove zdravstvene ustanove.