Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Upaljen alarm zbog ekstremno niskih temperatura, na Bjelašnici jutros -18

snijeg zima hladno

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura

U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -18; Ivan-sedlo i Livno -10; Grude i Tuzla -9; Bijeljina, Doboj i Sarajevo -8; Bugojno, Drvar, Sanski Most -7; Banja Luka i Bihać -6; Gradačac, Prijedor i Zenica -5; Trebinje -3; Mostar -1 i Neum 0 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Upaljen alarm

Upaljen je i žuti meteoalarm zbog ekstremno niskih temperatura. Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod, temperatura će ići ispod 10 stepeni Celzijusovih, a u regiji Foča čak i do minus 16.

Uskoro prestanak padavina

U utorak u Bosni i Hercegovini će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima na istoku Bosne. U večernjim satima naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4°C, na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C.

U srijedu će biti pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C.

U četvrtak se pretežno oblačno vrijeme prognozira na području Hercegovine, zapada u jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.