Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

toplotni val

Upaljen meteoalarm zbog visokih temperatura, za vikend će da bude “pakleno”

vrucina ljeto
24.06.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u BiH vrhunac toplotnog vala zbog cega je i Federalni hidrometoroloski zavod izdao crveni meteoalarm. Na vecini meteoroloskih stanica temperature su bile cesto vise od 30 stupnjeva, a na nekima su cak oborene rekordne vrijednosti. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Za područje Mostara, Trebinja, Foče i Višegrada danas je upaljen narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura zraka. Za ostatak zemlje na snazi je žuto upozorenje

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme, s najvišom dnevnom temperaturom zraka uglavnom između 31 i 36, na jugu zemlje do 40 stepeni Celzijusovih, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za područje Mostara, Trebinja, Foče i Višegrada danas je upaljen narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura zraka. Za ostatak zemlje na snazi je žuto upozorenje.

Prvog dana vikenda se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38, na jugu zemlje do 41 stepen.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39, lokalno i do 42 stepena.

U ponedjeljak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.