Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Civilna zaštita RS-a

Upozorenje na ozbiljnu opasnost zbog novih padavina najavljenih za ponedjeljak i utorak

butmir poplave -N.M. (1)

Zbog situacije nove padavine koje se očekuju u ponedjeljak i utorak, predstavljaju ozbiljnu opasnost, po pitanju bujičnih poplava i daljeg aktiviranja klizišta, upozoravaju iz Republičke uprave civilne zaštite RS-a

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) u ponedjeljak i utorak ponovo se prognoziraju obilne padavine na istoku i jugu, javlja Anadolu Agency (AA).

Republička uprava civilne zaštite RS-a objavila je da se padavine prognoziraju nakon današnjih obilnijih padavina na istoku i sutrašnjeg prestanka padavina i relaksacije situacije.

“Zbog situacije, koju imamo trenutno, i velikih količina kiše, koje su pale na istoku Republike Srpske sa više od 200 litara po kvadratnom metru, nove padavine koje se očekuju u ponedjeljak i utorak, predstavljaju ozbiljnu opasnost, po pitanju bujičnih poplava i daljeg aktiviranja klizišta”, navode iz Republičke uprave civilne zaštite RS-a.

Naglašavaju da su vremenske prilike i obilne padavine koje su prethodno pale i koje se očekuju u narednom periodu izraženo opasne.