Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiHAMK

Uslovi za vožnju povoljni u većem dijelu BiH

Sarajevo: Počeli radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Pofalići
20.02.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Poceli radovi na izgradnji kruznog toka u sarajevskom naselju Pofalici. rPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 3. januara 2022. godine do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, javlja Anadolu Agency (AA).

Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća i Prijedora, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Save, Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Vozače su zamolili da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, drže odstojanje između vozila i u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

I za večeras je najavljena obustava saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23:30 do 04:30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01:30 do 01:45 i od 02:30 do 02:45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 3. januara 2022. godine do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.