Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Vakcinacija u Zetri još danas, čeka se dolazak novih vakcina

Sarajevo: Masovno cijepljenje građana protiv koronavirusa u dvorani Zetra
21.04.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - U tijeku je cijepljenje gradjana Kantona Sarajevo starijih od 75 godina u sarajevskoj dvorani Zetra. Do sada je cijepljeno oko 400 gradjana. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Preostalo je još oko 500 koje će biti utrošene do kraja dana

Imunizacija protiv koronavirusa građana Kantona Sarajevo starijih od 75 godina, koja se odvija u Olimpijskoj dvorani “Huan Antonio Samaranch” (Zetra), vakcinama pristiglim u prvom kontingentu biće završena danas, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema riječima člana Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Armana Šarkića, od 10.960 doza namijenjenih za najstarije građane, preostalo je još oko 500 koje će biti utrošene do kraja dana.

“Ono što je najbitnije za naše građane je da Zetra i dalje ostaje prostor za vakcinaciju. Kabine i ostala oprema ostaju, Krizni štab i medicinski timovi su u pripravnosti i spremno dočekuju dolazak novih doza. Građani će blagovremeno biti obaviješteni o nastavku imunizacije. Dok se to ne desi, u naredna dva dana će biti izvršena dezinfekcija dvorane”, rekao je Šarkić.