Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velike količine padavina: Olujno nevrijeme pogodit će danas pojedine dijelove BiH

BiH

vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno s kišom, a na planinama sa snijegom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Kupres 50, Drvar 44, Bihać 19, Livno 17, Ivan Sedlo 16, Mostar 12, Bjelašnica 6, Stolac 4, Bugojno 2, Jajce 1.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -3 stepena, Kupres 4, Ivan-sedlo 5, Livno 7, Bugojno i Drvar 8, Jajce i Sarajevo 9, Mostar i Stolac 11, Bihać, Neum i Sanski Most 12, Goražde, Gradačac i Zenica 13 i Tuzla 14 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 924 milibara, za 18 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno s kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina prijepodne. Očekivana količina padavina po metru kvadratnom u Bosni je uglavnom između 5 i 20 litara, a u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 30 do 60 litara. Poslijepodne postepen prestanak padavina, a u noći razvedravanje.

Veći dio dana se očekuje jak vjetar, sa olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevan temperatura izmđu 8 i 15 stepeni i ona će biti uglavnom prijepodne. Tokom dana, temperature zraka u padu.

U Sarajevu pretežno oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.