Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Današnja sjednica

Vijeće ministara dalo saglasnost za uvođenje covid-potvrda na državnom nivou

Zagreb: Provjera valjanosti Covid potvrda o cijepljenju
09.07.2021., Zagreb - Konferencija za medije Nacionalnog stozera civilne zastite. Provjera valjanosti Covid potvrda o cijepljenju. Photo: Davorin Visnjic

Cilj je da izdate covid-potvrde budu međunarodno priznate, kako bi se omogućilo građanima iz Bosne i Hercegovine da nesmetano putuju po zemljama Evrope i svijeta

Vijeće ministara BiH dao je saglasnost Ministarstvu civilnih poslova za iskazivanje interesa za priključenje Bosne i Hercegovine sistemu EU digitalnih covid-potvrda.

Prethodno je upoznat sa Informacijom Ministarstva civilnih poslova o potrebi uspostavljanja tehničkog rješenja za verifikaciju digitalnih Covid-19 potvrda u BiH.

Ministarstvo civilnih poslova će organizovati ministarsku konferenciju u oblasti zdravstva, na kojoj će se razmatrati mogućnosti usaglašavanja tehničkog rješenje i pravnog okvira za verifikaciju digitalnih Kovid-19 potvrda u BiH.
Agencija za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH biće nosilac tehničkog rješenja.

Cilj je da izdate covid-potvrde budu međunarodno priznate, kako bi se omogućilo građanima iz Bosne i Hercegovine da nesmetano putuju po zemljama Evrope i svijeta, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.