predsjednik vlade rs

Višković se pokušava opravdati, kaže da “nije uzeo ni jednu marku”

viskovic

Kada je riječ o pokretnoj bolnici u Zalužanima, Višković je naveo da je raskinut ugovor o nabavci te bolnice jer nije bilo moguće ocariniti medicinsku opremu, te je Republici Srpskoj vraćen sav novac

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, kaže da ako se neko ogriješio o zakon tokom epidemije virusa korona treba da odgovara bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripada i naglašava da je svoj posao radio časno.

“Niti jednu jedinu marku u cijeloj priči niti sam pomislio, niti mi je palo napamet da uzmem! Razmišljao sam samo o tome da bude obezbijeđena sva zaštitna oprema, zaštićeno zdravlje ljudi i zdravstveni sistem RS”, rekao je Višković za RTRS.

Višković je dodao i da se desilo to da je PDP-ov direktor za Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak od svjedoka došao u poziciju optuženog.

Kada je riječ o pokretnoj bolnici u Zalužanima, Višković je naveo da je raskinut ugovor o nabavci te bolnice jer nije bilo moguće ocariniti medicinsku opremu, te je Republici Srpskoj vraćen sav novac.

On je rekao da je Glavni koordinacioni tim Republike Srpske donio odluku o montiranju pokretne bolnice jer je postojala informacija da je medicinska oprema za taj objekat već na granici i naglasio da Republika Srpska ne bi ulazila u taj posao da se znalo da će nastati problem sa Agencijom za lijekove i saglasnostima u vezi sa medicinskom opremom.

“Tu nastaje problem. Neko namjerno zaustavlja tu medicinsku opremu. Ako su po hitnoj proceduri iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH davana odobrenja nekome ko nije ispunjavao uslove, a ovdje nisu, onda znači da je pristup bio selektivan”, istakao je Višković, dodajući da smatra i danas da je taj objekat potreban Republici Srpskoj.