Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nisam razmišljao"

Vlasnik “Manje” se izvinjava zbog komentara, u Sarajevu mu oštećena pekara

saša trivić pekara manja
FOTO: Screenshot/Youtube
Saša Trivić

Nekoliko sati poslije, Saša Trivić se izvinio zbog svojih riječi. Oštećena pekara Manja u Sarajevu nakon njegovih komentara

U centru Sarajeva prolaznici su jutros primjetili napuklo staklo na ulaznim vratima u pekaru “Manja” čiji je vlasnik Saša Trivić ponovo imao skandalozne komentare spominjući Srebrenicu. Uslijedile su žestoke reakcije, ima i poziva na bojkot njegovih proizvoda.

Vlasnik pekare “Manja” i predsjednik Unije poslodavaca RS-a Saša Trivić koji je prije nekoliko godina izazvao revolt građana zbog podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, jučer je tokom prepirke na X-u (bivši Twitter) napisao korisnici iz Srbije:

“U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se.”

Nekoliko sati kasnije se izvinjavao

Na to mu je osoba kojoj je ostavio gnusni komentar napisala “Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći”. Cijela rasprava nastala je u vezi sa izborima u Srbiji i burnih reakcija tamošnje opozicije i dijela javnosti koja negoduje i optužuje vladajući SNS i predsjednika Aleksandra Vučića da su organizovano dovodili glasače iz Republike Srpske da prekroje volju stanovnika Beograda.

Nekoliko sati poslije, Trivić se izvinio zbog svojih riječi.

“Izvinjavam se svima na sa moje strane neprimjerenom komentaru na provokaciju na koju nisam bio dovoljno pametan da odgovarajuće ogovorim jer nisam razmišljao o nekom drugačijem tumačenju napisanoga. Jos jednom moje izvinjenje.”

Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” i Udruženje “Žena Podrinja” osudili su izjave predsjednika Unije poslodavaca RS Saše Trivića na društvenim mrežama kojima se negiraju pravda i presude za ratne zločine, te širi netrpeljivost među građanima.

Ova udruženja u saopćenju za javnost ističu da su Trivićevi komentari izazvali opravdanu zabrinutost i nezadovoljstvo javnosti te predstavljaju ozbiljno kršenje moralnih i etičkih principa.

S obzirom da je Trivić i vlasnik pekare “Manja” i da svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Bosnu i Hercegovinu, obuhvatajući entitet Republika Srpska i Federaciju Bosne i Hercegovine, ova udruženja pozivaju građane da se “solidarišu s pravednim vrijednostima” i izraze neslaganje s Trivićevim stavovima putem bojkota proizvoda pekare “Manja” i ostalih u njegovom vlasništvu.

Bojkot proizvoda ove pekare, zajedno možemo poslati snažnu poruku