Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Važno da se Srbi i Bošnjaci dogovore o budućnosti

vucic

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, uoči susreta s predsedavajućim Veća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem da je najvažnije da Srbi i Bošnjaci sagledaju svoje pozicije i dogovore se o zajedničkoj budućnosti, javlja Anadolu Agency.

“Srbi i Bošnjaci se moraju dogovoriti kako će da funkcionišu u budućnosti”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je na konferenciji za novinare rekao da će večeras večerati u Beogradu sa Zvizdićem i da njih dvojica uvijek konkretno razgovaraju o saradnji i mnogim važnim pitanjima.

“Nekada je za to potrebno pola godine ili pet godina, ali sve dok se nešto radi i unapređuje, to je dobro”, rekao je Vučić.

Upitan o deklaraciji o poštovanju Dejtonskog sporazuma, koji traži Srpska demokratsksa stranka, Vučić je rekao da Srbija podržava sprovođenje tog Sporazuma i da je posvećena njegovom očuvanju.

“Mislim da je taj Sporazum donio mir u Bosnu i Hercegovinu, koji je bio toliko potreban i ne postoji nijedan razlog da se taj mir ruši”, kazao je Vučić.

Zvizdić će sutra početi zvaničnu posjetu Srbiji, a u 10.00 časova će biti organizovan svečani doček ispred Palate Srbija, nakon čega će uslijediti sastanak njegov sastanak s Vučićem.

Beograd je od juče okićen zastavama Srbije i Bosne i Hercegovine.