Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za odmor u septembru bh. agencije nude krstarenja i egzotična putovanja

krstarenje345

Vremenske prilike u septembru ponekad ne pogoduju savršenom ljetovanju, ali bh. turističke agencije za ovu sezonu su pripremile nekoliko destinacija koje odmor u ovom mjesecu mogu učiniti nezaboravnim.

Iz agencije Centrotours izdvajaju krstarenje Mediteranom u trajanju od devet dana na relaciji Venecija – Bari – Katalon – Mykonos – Atina – Dubrovnik – Venecija. Cijene za odrasle osobe se kreću od 1.149 KM.

“Posebno intresovanje vlada za putovanje u Andaluziju u oktobru. Od ostalih destinacija popularna je Toskana, Marseille, Budimpešta, Gardaland, Beč i svakako neizostavni Istanbul“, istakla je za Fokus.ba Jasmina Delalić, voditelj poslovnice Ferhadija.

U agenciji Ventura nude posljednje termine ljetovanja u Albaniji i turskoj Antalyji. Kako ističe porparol ove agencije Adnan Terzić, cijena aranžamana od osam dana u Albaniji iznosi 395 KM po osobi, dok je za Tursku cijena 559 KM uz putovanje avionom.

“Jedan od popularnih segmenata u našoj agenciji jesu i egzotična putovanja, gdje smo otvorili vrata destinacija: Maldivi 8 dana već od 1995 KM i Tajland 11 dana već od 1900 KM, što je svakako korak dalje u našim putovanjima“, kazao je Terzić za Fokus.ba.

Iz ove agencije nude i odmor u Dubaiju, Maroku, Toskani, Parizu, Budimpešti, Beču i Pragu.

“Naša agencija kalendarski ima stalne polaske i samim tim držimo lidersku poziciju po pitanju organiziranih polazaka za sve zainteresirane građane BiH. Cijene su naš prioritet, jer već dugi niz godina smo prilagodili cjenovno naše programe, tako da i pored dosta nižih cijena u odnosu na konkurenciju pružamo odgodna plaćanja i do 12 mjesečnih rata“, zaključio je Terzić.