Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zamjenik turskog premijera obišao Baščaršiju

kurtulmus sarajevo1

Zamjenik premijera Republike Turske Numan Kurtulmus, koji boravi u Sarajevu, obišao je sarajevsku Baščaršiju, razgovarao s građanima i zanatlijama te posjetio novootvoreni poslovni objekat Ziraat banke, javlja Anadolu Agency (AA).

Prilikom obilaska poslovnog objekta Ziraat banke Kurttulmusa je o poslovnom okruženju, mogućnostima investiranja u BiH i radu same banke informisao njen direktor Ali Riza Akbas.

Zamjenik turskog premijera Kurtulmus je tom prilikom razgovarao s rukovodiocima turskih institucija u BiH, a informisan je o radu regionalnog ureda Anadolu Agency (AA) koji servisira vijesti na BHS jezicima te o radu predstavništva Turske radiotelevizije (TRT).

Kurtulmus je napomenuo kako veze dviju zemalja u svakom pogledu treba da jačaju iz dana u dan.

kurtulmus sarajevo

Prilikom obilaska Baščaršije Kurtulmus je razgovarao i fotografisao se s građanima, a potom obišao i Gazi Husrev-begovu džamiju.

Zamjenik turskog premijera je jutros iz Skoplja doputovao u Sarajevo, gdje će danas poslije podne prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjele diploma i prijemu za diplomce i magistre generacije 2016 Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).