nenad čanak

Zastupnik u Skupštini Srbije danas bio u Potočarima: Svake godine svi ovdje moraju dolaziti

potocari

U izjavi za novinare nakon komemorativne sjednice upriličene povodom obilježavanja 26. godišnjice od počinjenog genocida u Srebrenici, napomenuo je da se u Potočare treba dolaziti svake godine kako bi se razumjelo koliko košta ukoliko se zločin zaboravi

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je danas u Potočarima da svako onaj ko preuzima bilo kakvu javnu funkciju ili se bavi bilo kakvim javnim poslom mora posjetiti ovo mjesto.

U izjavi za novinare nakon komemorativne sjednice upriličene povodom obilježavanja 26. godišnjice od počinjenog genocida u Srebrenici, napomenuo je da se u Potočare treba dolaziti svake godine kako bi se razumjelo koliko košta ukoliko se zločin zaboravi.

Zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi kazala je da je u Potočare došla uime Vlade Kosova i premijera Aljbina Kurtija kako bi odala počast svim žrtvama u srebreničkom genocidu.

– Ne postoje riječi koje bih mogla izgovoriti. Ovdje je veliki bol i velika tuga – dodala je Redžepi izražavajući ponos jer je Parlament Kosova usvojio Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici.

Naglasila je da je njena poruka, poruka mira i solidarnosti sa svima onima koji su izgubili svoje najmilije, istovremeno osuđujući sve zločince koji su zločine činili.