Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen protest građana pred Zemaljskim muzejom, saobraćaj normalizovan

BiH

protest-gradana-sarajeva-6

Normalizovan je saobraćaj na raskrsnici u Sarajevu gdje je večeras više od hiljadu građana blokiralo saobraćaj zbog tragične nesreće u kojoj su sinoć na istom mjestu život izgubile dvije djevojke.

Građani su zapalili svijeće i ostavili cvijeće na mjestu gdje su sinoć poginule djevojke Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selma Agić (20) iz Bugojna.

Njih je na pješakom prijelazu sinoć oko 22 sata automobilom udario 25-godišnji Sanjin Sefić iz Sarajeva koji je pobjegao sa mjesta nesreće.

Iako su brojne policijske agencije iz BiH danas tragale za njim, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo večeras je potvrđeno da je Sefić rano jutros iza 6.00 sati napustio BiH preko graničnog prijelaza Uvac.

U okviru potrage za njim, tokom dana policija je u ulici Grbavička u Općini Novo Sarajevo pronašla automobil Golf VI koji je osumnjičeni koristio.

Oštećenja na vozilu i izjave očevidaca potvrdila su policijski zapisnik o saobraćajnoj nesreći, rekao je Mevludin Halilović, načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Večerašnje okupljanje velikog broja građana, svih doba i uzrasta, protekao je mirno u prisustvu velikog broja policijskih službenika. Izlaskom na raskrsnicu, građani su onemogućili i odvijanje tramvajskog saobraćaj koji je nakon gotovo dvosatne pauze, ponovno uspostavljen.