Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završen Treći kongres Naše stranke: Predrag Kojović novi predsjednik (FOTO)

BiH

PredragKojovic

Treći kongres Naše stranke uspješno je okončan izborom Predraga Kojovića na mjesto predsjednika i potpredsjednika/ica Edin Forto, Nasiha Pozder i Sabina Ćudić. Naša stranka je na Kongresu izglasala izmjene Statuta, usvojena su dva ideološka dokumenta – “Novi manifest” i “Programska deklaracija”, te članove/ice Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

– Dragi prijatelji, nema veće časti za čovjeka od one koju mu u slobodnom glasanju ukažu ljudi koje izuzetno cijeni. Hvala vam. Zbog te zahvalnosti samo je veća odgovornost koju osjećam; upravo zato, u želji da postupim odgovorno, odoljeću praksi koja je postala zaštitni znak bavljenja politikom u našoj zemlji, a to je davanje nerealnih obećavanja, naprimjer, o povećanju stope rasta, o stranim investicijama ili stotinama hiljada zaposlenih čim mi dođemo na vlast, kazao je Kojović.

– U ovoj svečanoj prilici, mogu obećati samo ono u što sam siguran, jer se tiče mene lično, a to je da ću sve svoje vrijeme, energiju i znanje uložiti u ostvarivanje naše vizije Bosne i Hercegovine”, dodao je novoizabrani predsjednik NS-a.

– Pred nama je težak zadatak; bio bih spreman uporediti ga sa stanjem sa kojim su se naši roditelji suočili nakon Drugog svjetskog rata. Političke stranke koje su vladale ovom zemljom od 90-tih u nasljeđe su nam ostavile okrvavljenu, ojađenu, etnički razderanu i ekonomski uništenu zemlju. Istorija pred neke generacije postavi naizgled nepremostive prepreke, kazao je Kojović u govoru, kojim se obratio Kongresu prije glasanja.

– Naš je izazov da uprkos svemu što se dogodilo, uprkos svemu što nam se događa, gradimo društvo u kojem je ono što se dogodilo ‘devedesetih’ neponovljivo i u kojem država svakom građaninu i građanki garantuje podjednake šanse u traženju sopstvene, lične sreće. To je osnovna ideja socijal-liberalizma i ideologije Naše stranke. Ja vas pozivam da zbijemo redove, da stisnemo zube i da svi zajedno, kao i do sada, beskompromisno krenemo u borbu za ideju koja nas okupila, zaključio je Kojović.