Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završeno vanredno zasjedanje Doma naroda FBiH

dom naroda pfbih2

Uz federalni budžet za narednu godinu, Dom naroda na vanrednom zasjedanju usvojio je zaključak, po kojem se Vlada Federacije BiH obavezuje da do izrade rebalansa budžeta FBiH za 2016. godinu iznađe zakonske pretpostavke i sredstva za popravljanje statusa ratnih vojnih invalida paraplegičara.

Iz Saveza paraplegičara FBiH nadaju se da će u rebalansu federalnog budžeta za narednu godinu biti ugrađeni zahtjevi paraplegičara.

Uvjereni su da će se na fonu razgovora članova Saveza s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i resornim ministrom riješiti zahtjevi paraplegičara pomoću sredstava, koja će biti osigurana rebalansom budžeta.

Ovaj zaključak usvojio je prethodno i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Na vanrednoj sjednici, delegati su bez rasprave dali saglasnost na rebalanse finansijskih planova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2015.godinu (konsolidovani), Federalnog fonda solidarnosti za 2015. godinu (Anex I) te Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2015. godinu (Anex II).

Nakon ove tačke završeno je današnje vanredno zajedanje Doma naroda Parlamenta FBiH, na kojem je usvojen federalni budžet za narednu godinu u iznosu od 2.598.862.123 KM.

Naredna redovna sjednica Doma naroda najavljena je za 28. januar.