Završetak radova u ulici Ferhadija do kraja decembra

Ferhadija radovi
Ferhadija radovi

Radovi na sanaciji šetnice i rekonstrukciji vodovodne mreže u dijelu ulice  Ferhadija koji pripada općini Centar u Sarajevu, od Ćemaluše do spomen-obilježja „Vječna vatra“ u Titovoj ulici, teku prema planu i trebalo bi da budu završeni do kraja decembra.

Projekt finansira Općina Centar s 440.000 KM, izvođač radova je firma „Sela“ a nadzor vrši firma „Coning“ iz Sarajeva, saopćeno je iz te općine.

– Kako je predviđeno glavnim projektom kojeg je uradilo Javno preduzeće ‘Zenica’, od početka radova 27. oktobra  do sada, nakon uklanjanja starih oštećenih ploča, završeni su rekonstrukcija vodovodne mreže s priključcima na okolne stambeno-poslovne objekte, kao i rekonstrukcija gasne, elektro i mreže kablovskih operatera.

Nakon toga je postavljen novi tamponski sloj, a zatim i armirano-betonska ploča preko koje trenutno postavljamo nove granitne ploče i ivičnjake. U ovom djelu Ferhadije će biti označena staza za kretanje slijepih i slabovidih osoba -rekao je šef gradilišta firme “Sela” Mesud Zimić.