raste broj zaraženih

Značajno pogoršanje situacije u RS, sutra će biti predložene nove mjere

New Project (51)

Institut za javno zdravstvo RS predložiće sutra Republičkom štabu za vanredne situacije dodatne mjere zbog značajnog pogorašanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona

Imamo značajnije pogoršanje epidemiološke situacije u RS, i raste broj pacijenata u bolnicima i Domovima zdravlja, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

– Govorilo se o nepoštovanju mjera, ljudi ne nose maske na kulturnim i sportskim događajima, niti se ponašaju u skladu sa preporukama Štaba za vanredne situacije. Na današnjem sastanku se razgovaralo se i o problemu kapaciteta Doma zdravlja u Banjaluci, oko vakcinacje koja slijedi – dodao je Šeranić, prenosi RTRS.

Na Republičkom štabu će se razgovarati o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskim objektima bez obzira na broj kvadrata, kao i eventualnoj proslavi 8. marta.

– Isto tako razmatrali smo ponovo rad od kuće u svim institucijama gdje je to moguće. Komandant štaba Radovan Višković obratio se svim lokalnim zajednicima da je primijećeno da su pojedini štabovi izgubili potpuno funkciju, i da bi trebalo što prije treba da se vrate u pun kapacitet – naglasio je Šeranić na konferenciji za novinare.

Institut za javno zdravstvo RS predložiće sutra Republičkom štabu za vanredne situacije dodatne mjere zbog značajnog pogorašanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS Vlado Đajić je rekao da su na UKC došli do zaključka da se povećava broj pacijenata koji zahtijevaju kliničko liječenje.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković održao je danas u Administrativnom centru Vlade sastanak na kojem je razmatrana pogoršana epidemiološka situacija. Razmatrane su i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Sastanku su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, direktor Inspektorata RS Milovan Krčo, glavni republički zdravstveni inspektor Milica Matijević, šef Tima za praćenje preporuka i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra RS Vlado Đajić, direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.