Crna hronika

nestao 13. januara

Beživotno tijelo Omera Travnjaka pronađeno u šahtu

18/01/2020

On je najavio da će u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica danas u 16.30, odnosno 17.00 sati, biti organizovan vanjski pregled i prepoznavanje jučer pronađenih muškaraca

Zenička policija u protekla dva dana pronašla je na tri različite lokacije tri muška leša čiji će identitet, kako je u izjavi za Fenu najavio dežurni operativni Ministarstva Zeničko-dobojskog kantona, tek utvrđivati.

– U kamenolomu preduzeća ŽGP Zenica, na putu za Babino, jučer je pronađeno tijelo muškarca, a u naselju Blatuša, iz rijeke Bosne, također je izvučeno tijelo muškarca. Danas je oko 12.10 sati, u slivniku pored magistralnog puta i lokacije koju koristi preduzeće Doboj-putevi, pronađeno mrtvo tijelo i starije muške osobe – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK.

On je najavio da će u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica danas u 16.30, odnosno 17.00 sati, biti organizovan vanjski pregled i prepoznavanje jučer pronađenih muškaraca.

Međutim, kako je Feni potvrdio Elvedin Kobilica, danas pronađeni starac je sedamdesetdvogodišnji Zeničanin Omer Travnjak, njegov komšija iz ulice Talića brdo sa broja 5. Travnjak je nestao u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati.

– Nažalost, Travnjaka su pronašli u šahtu. Ne znamo tačno šta je bilo, ali pretpostavljamo da ga je neko udario automobilom i ubacio u šaht. Inače, radi se o osobi s posebnim potrebama koja je nestala nakon što je otišao u džamiju na ikindiju-namaz. Od tada ga više niko nije vidio – kaže Kobilica.

Obdukcija, pregled tijela i predaja porodici biće obavljena u nedjelju zbog zahtjeva tužioca.

U policiji demantuju navode i paušalne ocjene poznanika umrlog, koji su zbog blizine puta M17 mjestu gdje pronađeno Travnjakovo tijelo, navodili da ga je udario automobil.

– M17 i vozila koja njim prometuju ne mogu biti nikako u vezi sa smrću osobe, jer svako ko zna mjesto gdje pronađeno tijelo zna da taj lokalitet nema veze sa saobraćajem, a još manje sa M17 osim što su blizu. Travnjak se vjerovatno skotrljao i upao u šaht, koji se nalazi metrima iznad M17 u gustom šiblju, kazao je izvor lokalnog Zenicablog.com.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.