Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Djevojčica koja je pala s prozora u školi hitno prebačena na KCUS

kantonalna bolnica bihać

“Na samom prijemu, pacijentica je bila svjesna i komunikativna, urađena je hitna dijagnostika, CT, RTG i ostale neophodne analize”

S prozora zgrade Osnovne škole “Kamenica” kod Bihaća jučer je pala 14-godišnja učenica, koja je tom prilikom teže povrijeđena i prevezena je u sarajevski Klinički centar.

Informaciju su potvrdili iz MUP-a USK.

Glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao je da je policija prvo dobila informaciju iz Kantonalne bolnice u Bihaću da je dijete dovezeno u tu zdravstvenu ustanovu sa povredama zadobijenim prilikom pada sa prvog sprata škole.

“Negdje oko 10.50 iz bolnice je stigla prijava da je u bolnicu dovežena djevojčica sa nepunih 14 godina starosti, koja je navodno pala s prozora, s prvog sparata Osnovne škole Kamenica. U početku su konstatovane lakše povrede, no nakon detaljnih pretraga i obavljenih snimanja utvrđeno je da se ipak radi o težim tjelesnim povredama. Zbog toga je djevojčica iz bihaćke bolnice prevezena u Sarajevo, u Klinički centar, na dalje liječenje”, kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao i da je policija obavila uviđaj, te da provodi potrebne istražne radnje kako i pod kojim okolnostima je došlo do pada djeteta.

“Na samom prijemu, pacijentica je bila svjesna i komunikativna, urađena je hitna dijagnostika, CT, RTG i ostale neophodne analize. Nakon pregleda je primljena na Odjel neurohirurgije, odakle je potom premještena u jedinicu intenzivne njege, zbog težine ozljeda. Ljekarski konzilij je odlučio da će djevojčicu transportovati na Kliniku za otropediju i traumatologiju Kliničkog centra u Sarajevo”, kazala je za RTV USK dr. Irma Arifović, načelnica Centra urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici Bihać.