Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dvije osobe lišene slobode zbog droge

hapsenje nova

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, danas započeli s realizacijom operativne akcije “Mojmilo” na području Kantona Sarajevo.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, započeti su pretresi na dvije lokacija na području općine Novi Grad Sarajevo i lišene su slobode dvije osobe iz Sarajeva inicijala A.D. (1990.) i A.D. (1983).

Osobe lišene slobode se dovode u vezu s krivičnim djelom „Neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto oko 500 grama nepoznate materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “spid” i oko 200 grama “Cannabis Sativa L”, te mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.