Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kenanu Frndiću određen jednomjesečni pritvor

sud-bih235

Sud Bosne i Hercegovine danas je djelimično prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine, te donio rješenje u predmetu Elvis Salčinović i drugi kojim se osumnjičenom Kenanu Frndiću određuje jednomjesečni pritvor.

Frndić je osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima: trgovina ljudima, falsfikovanje ili uništavanje službene isprave i davanje mita.

Pritvor prema spomenutom rješenju može trajati do 25. jula.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivična djela za koja se tereti, pa mu je određen pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađe na slobodi, mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor mu je određen i zbog bojazni da bi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak kao i da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu dovršio ili ponovio krivično djelo.

Sud je zaključio da ne postoje razlozi za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, odnosno iz razloga navedenih u tački a) stav 1. člana 132. Zakona o krivičnom postupku BiH, saopćeno je iz Suda BiH.