Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osumnjičeni za ubistvo Hodovića predati Tužilaštvu KS

osumnjiceni

Ismar Halilović, Fuad Pitić i Nihad Titorić, koji se tereti zbog učešća u ubistvu 38-godišnjeg Damira Hodovića, predati su u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Određen im je 24-sati pritvor, a nakon što budu ispitani, odlučit će se o daljim mjerama.

– Kantonalnom tužilaštvu predate su tri osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom ubistvo. Tačnu kvalifikaciju djela za svakog od njih tužilac će dati nakon uvida u policijski izvještaj – potvrđeno iz Tužilaštva KS.

O motivima ubistva još uvijek nema zvanične verzije. Tokom kriminalističke obrade u policiji, Pitić i Halilović su se branili šutnjom.

Nezvanično, Pitić je pucao iz vatrenog oružja dok je Halilović nožem ubo nesretnog Hodovića, a Titorić im je pomagao nakon ubistva.

I ubijeni i osumnjičeni za ubistvo poznati su policiji odranije.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila u srijedu oko 18:30 sati. Beživotno tijelo Damira Hodovića zvanog Pele pronađeno je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva ispred ugostiteljskog objekta. Hodović je bio 1979. godište i iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece.

Osumnjičeni Halilović je prije dva dana, tačnije 31. januara, u 23.44 sati na svom Facebook profilu napisao: “Možda gazim put krvav al’ ga gazim kao prvak …….”