nakon kriminalističke obrade

Sanel Zerdo i Mirza Devović predati u Tužilaštvo KS

zerdo – devovic – privodjenje 1

Dvije osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih djela “Razbojništvo” i “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, nakon kriminalističke obrade predati su večeras u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Za trećom osobom se traga, potvrdio je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Naime, tri osobe sinoć su uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkali prodavnicu “Sloga marketi”. Policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u mjestu Blažuj, uočili njihovo vozilo. Dolaskom na raskrsnicu ulica Bulevar Meše Selimovića-Alije Kučukalića, putničko motorno vozilo matke “fiat” stilo, registarskih oznaka 078-E-685 je zaustavljeno i policijski službenici su utvrdili da se u vozilu nalaze osobe: S.Z., rođen 1990.godine u Visokom (Sanel Zerdo) i M.D., rođen 1988.godine u Visokom (Mirza Devović), gdje su i nastanjeni.

Zatim su fizički napali policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede. Treća osoba se udaljila se sa mjesta, a prethodno je tokom potjere iz vozila prijetilo vatrenim oružjem.

Policijski službenici nastavljaju potragu za trećom osobom, a radi se o R.G., rođen 1986. godine, nastanjen u Visokom (Rasim Ganić).

Policiji u Sarajevu je sinoć utekao okorjeli kriminalac koji je s bratom “žario i palio”