Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Višegrad

Slučaj u BiH: Namjeravao uplašiti suprugu zbog “zvocanja” pa je ranio u stomak

operaciona sala

Iz PU Foča su naveli da je A.B. optužen za pokušaj ubistva jer je pucao iz vatrenog oružja i tom prilikom ranio suprugu

Sedamdesetdvogodišnji Višegradanin A. B. uhapšen je zbog ranjavanja supruge iz pištolja u stomaku Lj.B. (53) u njihovoj kući u naselju Okolišta, u blizini Višegrada.

Incidentu je prethodila svađa između supružnika, a povrijeđenoj ženi na licu mjesta ukazana je prva pomoć nakon čega je prebačena u Univerzitetsku bolnicu Foča. Zadobila je ustrelnu ranu u stomak, a njeno zdravstveno stanje je sada stabilno.

Kako “Nezavisne” saznaju, napadač je bio pod uticajem alkohola. Priznao je policiji da nije želio povrijediti ili ubiti suprugu, a pištolj je potegao kako bi je uplašio i smirio jer, kazao je policiji, nije mogao više da trpi njeno «zvocanje».

“Ona je galamila, a on navodno, nije namjeravao da puca na nju, već da je obuzda i ne zna kako je pištolj opalio”, objasnio je izvor blizak istrazi.

Kako su kazali iz PU Foča, navodeći inicijale učesnika,A.B., on je optužen za pokušaj ubistva jer je pucao iz vatrenog oružja i tom prilikom ranio suprugu.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo, koji je zajedno sa ekipom Policijske stanice Višegrad, bio na licu mjesta i izvršio uviđaj. Policija je uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela ubistva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja vatrenog oružja predala A. B. na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad», naveli su iz policije.

Za njega je zatražen jednomjesečni pritvor zbog bojazni da će uticati na svjedoke i dokaze ili ponoviti isto djelo.