Tragedija kod Bihaća: Tri radnika poginula u hidroelektrani “Una – Kostela“

kosteli he

U nesreći u Hidroelektrani “Una – Kostela“, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“, najvjerovatnije zbog curenja plina. Informaciju da je došlo do eksplozije potvrdili su za Fokus.ba iz MUP-a USK.

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na obezbijeđenju Hidroelektrane u Kostelima. Isti je saopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba.

– Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja.

Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“. Na licu mjesta su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje – rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK).