Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup rs

Uhapšen mladić koji je ubio staricu u Modriči, radi se o njenom unuku

Banja Luka: Povodom Dana policije na Trgu Krajine održana je pokazna vježba
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Ilustracija

Almir Hasanbašić (19) iz Modriče uhapšen je zbog sumnje da je sinoć ubio svoju nanu Mensuru Hasanbašić (69), koja je više puta izbodena nožem u svojoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči.

Kako saznaje ATV, Hasanbašić je sproveden na kriminalističku obradu, a policija i dalje traga za dokazima i tragovima bitnim za dalji krivični postupak.

Prema nezvaničnim informacijama do ubistva je došlo nakon što je Almir od starice tražio novac, ali ga nije dobio. Nakon toga je navodno nasrnuo na Mensuru i više puta je izbo nožem po cijelom tijelu. Od zadobijenih povreda starica je na mjestu ostala mrtva.

Uviđaj na licu mjesta obavila je kriminalistička policija PU Doboj i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

“U toku su i pretresi na lokacijama koje je osumnjičeni Almir koristio, gdje se još traga za određenim tragovima i dokazima bitnim za dalji krivični postupak”, kaže izvor blizak istrazi.

Kako ATV nezvanično saznaje, Almir je i ranije imao nasilne ispade, te da je napadao i svog oca, sina ubijene Mensure, koji se nalazi u inostranstvu.